Räddade ungdomar från brinnande bil

I förra veckan guppade jag runt med SJ i Sydsverige. Det var en helt underbar liten Sverigeturné som resulterade i fyra fantastiska hjälteintervjuer som kommer sändas i säsong två.

En av personerna jag träffade råkade komma först fram till en allvarlig bilolycka där ett gäng ungdomar kört av vägen i hög hastighet. Hans berättelse är dramatisk på alla sätt. Ungdomarna på platsen var svårt skadade och bilen som voltat fattade eld. Kvar i den brinnande bilen fanns två personer.

En av personerna som var kvar i bilen skrek på hjälp. Vem som helst fattar att det är helt livsfarligt att ingripa i det här läget. Men vår hjälte tänkte ”Det här kan vara det sist jag gör” och drog ur den ena personen. Först då förstod han att det var två personer som var kvar i bilen. De visade sig nämligen att det låg en person till inne i bilen, fastklämd under den som drogs ur.

De flesta berättelserna är starka och många gånger traumatiserande för den som ingriper. Det är så fascinerade när jag träffar personer som inte berörs psykiskt av händelser de bevittnat. Mannen i den här berättelsen åkte vidare till jobbet och klarade av att lägga händelsen bakom sig direkt.

Det är intressant hur vi hanterar händelser på olika sätt. Hur reagerar du efter starka händelser, om du varit med om en sådan?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: